Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Квітня 2023

Яку категорію обрати під час реєстрації на НМТ – нагадування для вступників

Другий крок реєстрації для участі в НМТ – вибір вступниками своєї категорії : “випускник минулих років” або випускник поточного року”.

Про те, які нюанси є в цій процедурі, розповів Український центр оцінювання якості освіти.

Випускник / випускниця минулих років – особа, яка уже має повну загальну середню освіту, тобто має відповідний документ: свідоцтво про повну загальну середню освіту або атестат. Це категорія “випускник минулих років”, у відповідному полі потрібно завантажити саме сканкопію / фотокопію свого свідоцтва про освіту.

Якщо ж вступник чи вступниця навчається  в школі / гімназії / ліцеї або на 1 чи 2 курсі коледжу і лише цього року здобуде повну загальну середню освіту, потрібно вказати категорію “випускник поточного року” і вибрати з переліку свій заклад освіти. Документом, що підтверджує інформацію про рівень здобутої освіти, є довідка з місця навчання, у якій має бути зазначено, що особа “завершує здобуття повної загальної середньої освіти в (місяць) 2023 року в (назва закладу освіти)”.

Інформація для українських вступників за кордоном: 

“Якщо ви продовжуєте дистанційно навчатися в українському закладі і саме в ньому здобудете цьогоріч повну загальну середню освіту, не вибирайте категорії  “у закордонному закладі освіти”, натомість  під час реєстрації з переліку виберіть “у закладі освіти України” і завантажте довідку з місця навчання про здобуття освіти у вітчизняному закладі”, – роз’яснили в УЦОЯО.  

Під час реєстрації вказують, що навчаються в закордонному закладі освіти, лише ті вступники, які саме в закордонному закладі освіти здобудуть цьогоріч повну загальну середню освіту. У такому випадку потрібно завантажити копію нотаріально засвідченого перекладу довідки з місця навчання, у якій буде зазначено, що особа “завершує здобуття повної загальної середньої освіти в (місяць) 2023 року в (назва закордонного закладу освіти)”.

Читайте також:  “Випускники з тимчасово окупованих територій під час реєстрації на НМТ можуть подати заяву, копію свідоцтва про народження і довідку за формою – МОН”.

Зображення: Український центр оцінювання якості освіти


Обговорення