Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Травня 2021

З’явився онлайн-курс про те, як справлятися зі змінами в житті під час пандемії COVID-19

Опублікували онлайн-курс “Як справлятися зі змінами в житті: соціально-емоційне навчання через гру”, який допоможе застосовувати методи навчання через гру й долати стрес.

Про це повідомляють у МОН.

Аби взяти участь, треба зареєструватися тут. Курс безплатний, усі матеріали – українською мовою. Щопонеділка відкриватиметься доступ до одного з дев’яти модулів. Курс пропонує свій темп у навчанні, можливість обрати один модуль курсу або навіть окремі  теми, які відповідають потребам слухачів.

Мета курсу: підтримати дорослих і дітей у часи нової реальності, продемонструвати ідеї гри як рушійної сили розвитку соціальних та емоційних навичок. Курс стане в пригоді педагогам, батькам і всім дорослим, які взаємодіють із дітьми.

До створення курсу залучили наукову спільноту The LEGO Foundation, партнерів із Кембриджського університету, Гарвардської школи вищої освіти, Університету Нотр-Дам та The MHPSS Collaborative, які поділилися своїми думками і знаннями щодо особливостей розвитку дитини та її соціально-емоційного благополуччя.

“Пандемія COVID-19 вплинула на життя дітей у різних куточках світу: діти повинні адаптуватися до закриття школи, соціального дистанціювання, відновлення освітнього процесу та змін у ньому, ймовірності закриття більшої кількості шкіл у майбутньому. Це впливає не лише на академічні результати навчання дітей, а також і на психічне здоров’я та соціально-емоційне благополуччя, що є основою здатності навчатися”, – пояснюють організатори.

Слухачі курсу матимуть можливість:

  • досліджувати виклики, з якими стикаються діти;
  • дізнатися більше про навчання через гру та дієві стратегії управління стресом;
  • розглянутм потенційні довготривалі наслідки криз на соціальний, емоційний та когнітивний розвиток дитини.

Наприкінці курсу всі учасники отримають сертифікат.

Нагадаємо, ГО “Смарт освіта” за підтримки МФ “Відродження” запрошує на четверту ресурсну онлайн-зустріч із дитячою та сімейною психологинею Світланою Ройз.

Фото: автор – AndrewLozovyi, Depositphotos


Обговорення