Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Грудня 2022

Заклади освіти Чернігівщини просять для своїх громад не генератори та павербанки, а човни

У громадах Чернігівщини, які межують із Білоруссю, є потреба в човнах, адже більшість мостів зруйнована. У разі повторного наступу люди будуть відрізані від доріг, якими можна евакуюватися. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Олена Северенчук, керівниця комунікаційного офісу Малої академії наук України, виконавча директорка благодійного фонду з трансформації освіти savED.

Вона наголосила, що для волонтерів важливо збирати інформацію про проблеми конкретних громад, зокрема закладів освіти, і нагадала, що БФ savED збирає заявки на закриття таких потреб:

  • відновлення освітніх просторів у школах (кабінетів НУШ, інформатики, хімії, фізики), що постраждали від вибухів та обстрілів;
  • створення цифрових освітніх центрів (пріоритетно в укриттях шкіл або інших закладах освіти);
  • закупівлю обладнання, необхідного для забезпечення життєдіяльності закладу: генератори, обігрівачі, павербанки, ноутбуки, старлінки тощо;
  • інші потреби.

Завдяки останній опції в громад Чернігівщини з’явилася нагода розповісти про проблему із човнами. “Всі човни, які раніше були в приватних господарствах, потоплені, прострілені і непридатні для використання”, – зазначила Олена Северенчук.

Форму заявки можна заповнити за посиланням.

Пріоритет буде надано таким областям: Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Запорізькій.

“Заповнивши анкету, ви потрапите до пулу закладів, з якими ми співпрацюємо і яким прагнемо допомогти. Ми просуватимемо ваші потреби серед донорів, партнерських фондів і громадських організацій в Україні і за кордоном. І робитимемо все можливе (а часом і на перший погляд неможливе), аби повернути нашим дітям їхнє право на освіту”, – наголосила Олена.

Читайте також: “Уроки в укритті й побут у підвалах: як одна з чернігівських шкіл пережила облогу міста”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – Volodymyryarosh, Depositphotos


Обговорення