Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Червня 2022

Залежно від місткості укриттів школи можуть навчатися в кілька змін або в змішаному форматі – МОН

Якщо в школі навчаються більше учнів, ніж може вмістити обладнане там укриття, навчання має бути організоване в кілька змін або запроваджене змішане навчання.

Це пояснив начальник Головного управління загальної, середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко в коментарі ЛІГА.Life.

“Якщо ми точно знаємо, що в школі укриття на 200 осіб, а у нас вчаться 600, то, на жаль, прийдеться організувати очне навчання в три зміни. Або – змішане навчання. Тут все залежить від керівника закладу, і це важливо організувати”, – сказав він.

Також Кононенко зазначив, що до початку навчального року кожна школа має перевірити, скільки часу йде на те, аби добратися до укриття з того чи іншого шкільного приміщення.

“До початку навчального року кожен заклад має перевірити, за який час діти можуть спуститися з третього поверху, з другого, пройти з першого. Це повинно бути і практично перевірено, і зроблені висновки”.

Нагадаємо, заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко заявив, що з 1 вересня онлайн-навчання відновиться в усіх закладах освіти.

Раніше Вітренко повідомляв, що 1 вересня очне навчання почнеться лише в тих школах, в яких є бомбосховища.

Також аудит показав, що менш як 10% шкіл мають укриття, які вимагаються для очного навчання.

Після заяв свого заступника міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що рішення про очне або онлайн-навчання в новому навчальному році ухвалюватимуть засновники шкіл (зазвичай органи місцевого самоврядування) залежно від безпекової ситуації.

Також він сказав, що учнів не відраховуватимуть за невідвідування офлайн-уроків із 1 вересня.

Окрім того, начальник Головного управління загальної, середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко заявив, що якщо закладам освіти не вистачатиме приміщень для навчання всіх дітей, місцева влада повинна надати інші приміщення – наприклад, обладнати під школи заклади культури.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – Wavebreakmedia, Depositphotos


Обговорення