Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Серпня 2022

Залякують батьків і виганяють дітей. Як у Мелітополі окупанти намагаються влаштувати освітній процес

У Мелітополі окупанти не припиняють тиснути на освітян, учнів і їхніх батьків, змушуючи долучитись до навчального процесу за російською програмою з 1 вересня й не гарантуючи безпеку під час навчання.

Про це у Національному телемарафоні повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Суспільне.

За словами Федорова, всі керівники шкіл та дитячих садочків, а також вчителі відмовилися співпрацювати з окупантами. Втім, ті заявляють, що з 1 вересня розпочнеться навчальний процес. Так, росіяни намагаються підкупити, а якщо це не діє, то залякати батьків, аби вони відвели дітей до школи.

“Перш за все, батьків змушують написати заяву, що вони не мають претензій до колективу колаборантів щодо небезпеки, яка може статися. Друге – якихось дітей відвели до школи тиждень тому, зайшли військові з автоматами, вигнали всіх дітей на вулицю для псевдоперевірки на вибухівку цих шкіл”, – сказав Федоров.

Міський голова наголосив, що всі українські школи в Мелітополі працюватимуть в режимі онлайн. Тому учні матимуть можливість навчатися.

“Я впевнений, що наші батьки не поведуть своїх дітей, не будуть піддавати їх небезпеці у школах рашистів – і вони будуть продовжувати навчання у наших школах. Ми рекомендуємо всім виїжджати: і вчителям, які будуть навчати під час онлайн-освіти, і учням, які будуть навчатися. Ми розробили платформу, яка дає можливість навчатися не офлайн, а дистанційно”, – сказав Іван Федоров.

До того ж міський голова закликав людей бути максимально обережними, адже в місті функціонує лише російський мобільний зв’язок та інтернет:

“Ми рекомендуємо всім використовувати VPN та захищені канали комунікації, щоб мати доступ до правдивої інформації”.

Раніше була інформація про те, що у Мелітополь везуть російських учителів, бо українські відмовляються працювати. Також мер Мелітополя заявляв, що всі учні переведені в наступні класи згідно з українським законодавством і жодних незаконних тестів від окупантів складати непотрібно.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – bacho123456, Depositphotos


Обговорення