Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Травня 2021

Уряд дозволив використовувати залишки інклюзивної субвенції на обладнання

Місцевій владі дозволили використати залишки інклюзивної субвенції, якщо в регіоні немає потреби створювати нові інклюзивно-ресурсні центри.

Відповідні зміни ухвалив уряд, повідомили на сайті МОН.

Постановою Кабміну дозволили спрямувати залишки субвенції 2019 року, передбачені на оснащення кабінетів ІРЦ, на закупівлю обладнання.

За ці гроші можна оснастити кабінети ІРЦ, що будуть утворені у 2021 році або вже утворені. Також – аби забезпечити оплату праці фахівців за проведення корекційних занять у повному обсязі.

За даними Державної казначейської служби України, за два роки на рахунках місцевих бюджетів утворилися залишки цієї субвенції в сумі 251 мільйон 233,7 тисяч гривень. Зокрема, у 2019 році – 114 мільйонів 533,5 тисяч гривень, у 2020 році – 136 мільйонів 700,2 тисячі гривень.

Нагадаємо, уряд розподілив 1,4 мільярда гривень субвенції НУШ.

Також, уряд вніс зміни до Порядку та умов надання субвенції “Спроможна школа для кращих результатів” – зміни стосуються напрямів використання коштів і алгоритму їхнього розподілу.

Окрім того, уряд затвердив порядок використання субвенції на боротьбу з COVID-19 та його наслідками під час освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти на 2021 рік.

Фото: автор – Wavebreakmedia, Depositphotos


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.