Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

20 Грудня 2022

Запам’ятати правила в ігровій формі: у чат-боті про безпеку оновлять і доповнять матеріал

Чат-бот про правила безпечної поведінки під час воєнного стану “Воби-2” доповнять новими темами. Також розробники мають намір нагороджувати найуспішніших учасників гри призами, проводити серед них розіграші, щоб посилити інтерес до вивчення правил безпеки.

Чат-бот “Воби-2” запускається у Telegram – не потрібно встановлювати окремий додаток, а грати можна з будь-якого гаджета.

Гра розрахована на дітей 9–13 років, але, відповідно до статистики розробників, її проходять і діти 6–8 років, а також старші підлітки й дорослі.

Граючи, учасники можуть і перевірити свої знання, і заповнити прогалини в них: бот пояснює, чому відповідь є правильною чи неправильною. Тест можна пройти заново – з самого початку або з будь-якого рівня, на якому було допущено помилки.

Ілюстрації до коментарів віртуального експерта можна зберегти собі на гаджет як підказки: там є номери екстрених служб, корисні схеми та інструкції.

Зараз творці чат-боту планують проводити розіграші призів для найобізнаніших користувачів, увести систему нарахування балів і можливість обміняти їх на подарунки.

“Воби-2” доповнять новими рівнями, на яких учасники дізнаються, як не потрапити в інші небезпечні ситуації – або як з них вийти.

Матеріал спеціально представлено у формі гри, адже гра імітує та симулює дійсність. Освітній омбудсмен України Сергій Горбачов коментує: “Будь-яка гра завжди занурює людину (а тим більше – дитину) у певний світ, який живе за своїми правилами. Особливість навчальних ігор у тому, що правила ігрового світу дуже близькі до подій та ситуацій світу реального, але подані у набагато більш концентрованому вигляді. І кожен гравець має знайти правильну відповідь у грі, щоб навчитися правильно діяти у житті”.

На сайті розробники створили “Довідник” – там зібрано всі найважливіші інструкції.

Використання чат-боту “Воби-2” може стати важливим доповненням і до роботи вчителів з учнями, так і до наскрізної програми “Основи безпеки життєдіяльності в умовах бойових дій”.

Читайте також: “Евакуація, ворожа техніка, поведінка в натовпі: як відповідали діти на питання чат-бота про безпеку”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Зображення: “Інженерний тиждень”, Facebook  


Обговорення