Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

13 Листопада 2023

Завдала збитків громаді на понад пів мільйона гривень: у Кропивницькому повідомили про підозру очільниці Департаменту освіти міськради

Правоохоронці повідомили голові Управління освіти міськради Кропивницького про підозру у зловживанні службовим становищем. Посадовиця своїми діями завдала збитків на майже 600 тисяч гривень.

Про це повідомила речниця Кіровоградської обласної прокуратури Наталія Алєксєєнко, передає “Суспільне”.

За даними слідства, начальниця Кропивницького міського управління освіти Лариса Костенко разом із бухгалтером здійснили оплату електроенергії, яка фактично не була спожита закладами освіти міста.

Як зазначили в “Суспільному”, посадовиця ніяк не коментує ситуацію, а на телефонні дзвінки від медіа не відповідає. Щоправда, Лариса Костенко надіслала “Суспільному” смс-повідомлення з текстом: “Даруйте, не можу говорити”.

Керівник пресслужби міської ради Кропивницького Сергій Якунін також відмовився давати будь-які коментарі стосовно дій чиновниці.

Наразі Ларисі Костенко та працівнику бухгалтерії повідомили про підозру за частиною 2 статті 28 Кримінального кодексу України “Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією” та частиною 2 статті 364 “Зловживання владою або службовим становищем”. Згідно з ними, співучасники можуть отримати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до шести років.

Наразі правоохоронці вирішують питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення підозрюваних від посад, які вони займають.

Читайте також:Запроваджує рашистську ідеологію серед молоді на тимчасово окупованих територіях – “заступнику міністра днр” заочно повідомили про підозру”.

Титульне фото: скриншот із відео “Суспільного”


Обговорення