Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

3 Жовтня 2022

“Золото” за інноваційний проєкт: як юна українська винахідниця здобула перемогу в Канаді

Українська випускниця Діана Богатир виборола “золото” та спеціальну нагороду від Organization for Creativity Innovation and Invention Promotion (OCIIP) на Міжнародному змаганні винаходів та інновацій (iCAN) у Канаді.

Про це на своєму сайті повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Діна є випускницею Старокостянтинівського ліцею імені Михайла Рудяка та вихованкою Хмельницького відділення МАН. На змаганні вона презентувала інноваційний проєкт “UV Cleaner — пристрій для дезінфекції поверхонь та речей, виготовлений на основі сучасних ультрафіолетових світлодіодів”.

Це не єдиний винахід Діани. Наприклад, серед її розробок є розумний холодильник, який вираховує, що необхідно докупити.

Довідково:

iCAN це міжнародне змагання винаходів та інновацій. Тут дослідники з різних країн презентують свої ідеї, обмінюються досвідом, планують творчі колаборації й отримують зворотний зв’язок про свої проєкти від науковців і підприємців. Зокрема, у цьогорічному змаганні взяли участь винахідники з 81 країни.

Нагадаємо, цьогоріч на Міжнародній математичній олімпіаді наша збірна взяла золоту, срібну та 4 бронзових медалі, на олімпіаді з фізики — одне “срібло” та три “бронзи”, а на олімпіаді з хімії — 3 срібні та 1 бронзову медалі.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: Мала академія наук


Обговорення