Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Червня 2018

МОН затвердило положення про електронний підручник

Міністерство освіти і науки затвердило положення про електронний підручник.

Відповідний наказ №440 від 2 травня доступний в Єдиному державному реєстрі нормативно-правових актів, його 26 червня опублікували в “Офіційному віснику України”.

Згідно з документом, е-підручник має забезпечувати можливість роботи на трьох чи більше операційних системах, не менше двох з яких  для мобільних пристроїв.

Також для використання е-підручника повинна бути забезпечена можливість:

  • завантаження його на пристрій користувача і роботи без подальшого доступу до інтернету. Ця вимога має забезпечуватись для кожної операційної системи;
  • перегляду відео- та прослуховування аудіофайлів без потреби встановлення додаткових плагінів (додатків) та без використання інтернету;
  • внесення змін у послідовність модулів педагогами, після чого аналогічні зміни відбуваються в е-підручниках пов’язаних користувачів.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Нагадаємо, у бюджеті на 2018 рік закладено 54 мільйони гривень на закупівлю “заліза” для роботи національної освітньої е-платформи та на її підтримку. Платформа має надавати учителям інструменти для реалізації підходів НУШ, забезпечувати педагогів та учнів електронними підручниками та навчальними матеріалами.

У 2018 році МОН планує почати розробляти мультимедійні електронні підручники.

Також у відомстві планують створити репозиторій електронних підручників, доступ до якого з дому та школи забезпечуватиме держава.

Окрім того, для створення освітньої електронної платформи шукають освітніх спеціалістів.

“Нова українська школа”

Фото: автор – rawpixel, Pixabay


Обговорення