Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

6 Жовтня 2020

Шкарлет подав до суду на нацагентство – хоче скасувати рішення про плагіат

Т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет подав позов проти Національного агентства з питань забезпечення якості освіти, де просить скасувати рішення про плагіат у його наукових роботах.

Про це повідомила пресслужба Окружного адміністративного суду міста Києва, до якого звернувся Шкарлет.

“Зокрема, позивач просить суд визнати протиправними дії Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (в особі з Комітету питань етики) щодо встановлення наявності тестових запозичень без послання на джерело у 4-х наукових роботах позивача.

Водночас, ОАСК просять визнати протиправним і скасувати рішення Комітету, датоване 11 вересня, щодо порушення академічної доброчесності у наукових публікаціях.

Наразі судом вирішується питання щодо відкриття провадження за цим адміністративним позовом”, – повідомили в пресслужбі.

Нагадаємо, 11 вересня НАЗЯВО ухвалило рішення, в якому підтвердило плагіат у наукових роботах Шкарлета – для перевірки його робіт залучали міжнародних експертів. Із рішенням можна ознайомитись тут.

Попри це Шкарлет заявляв у Верховній Раді, що “є два заключення професійних органів, професійних представників, які опубліковані на сайті і які абсолютно спростовують ті речі”. Про які саме рішення говорив він – незрозуміло, адже такими питанням в Україні займається саме НАЗЯВО.

Зазначимо також, що ОАСК – найскандальніший суд країни, який виносить резонансні сумнівні рішення: забороняв масові заходи під час Майдану, намагався скасувати націоналізацію Приватбанку, виносив рішення про поновлення на посаді правоохоронці, які не пройшли переатестацію тощо. Більше про суд дивіться тут.

“Нова українська школа”

Ілюстрація: скріншот ефіру телеканалу “Рада”


Обговорення