Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

11 Листопада 2021

В Україні відсторонили майже 10 тисяч невакцинованих освітян

Станом на 9 листопада 9632 працівників закладів освіти відсторонили від роботи.

Про це в ефірі телеканалу “Київ” розповів начальник головного управління загальної, середньої та дошкільної освіти МОН України Юрій Кононенко, пише “Київ.Медіа“.

“Заклади освіти наразі демонструють високу відповідальність. Лише 5,6% працівників не вакциновані. І за законом з 8 листопада їх довелося відсторонити. Найбільше відсторонено у Волинській, Миколаївській, Івано-Франківській та Київській областях”, – зазначив чиновник.

Він додав, що є позитивна динаміка того, що більшість цих працівників вакцинуються найближчим часом. Адже від роботи відстороняли навіть тих, хто працює на дистанційному навчанні.

“Річ у тім, що дистанційне навчання – це тимчасова форма освіти. Наказ МОЗ не передбачає відсторонення залежно від форми освіти. Їх відсторонено саме через те, що працівники закладів освіти повинні бути вакциновані. Зараз вони працюють дистанційно, через деякий час повернуться. І вони мусять бути вакциновані”, – зауважив Кононенко.

Серед невакцинованих є також педагоги, які повідомили про протипоказання вакцинації, а також ті, які не були відсторонені, оскільки пішли у відпустку.

Нагадаємо, вчителів, які вакцинувалися лише однією дозою, не відсторонять від роботи. Водночас учителів, які не вакцинуються зовсім, відсторонять від роботи, і їм не нараховуватимуть стаж за цей період.

Раніше ми писали про те, скільки працівників шкіл відсторонили в різних областях.

Фото: автор – prometeus, Depositphotos


Обговорення