Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Липня 2022

У закладах освіти все ще живуть тисячі ВПО

У закладах освіти тимчасово розміщені майже 40 тисяч ВПО, що ускладнює очний початок навчального року.

Про це повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов в інтервʼю УП Життя із посиланням на дані Мінреінтеграції.

“Ми вже маємо звернення щодо необхідності підготувати приміщення закладів освіти до нового навчального року, а зробити це подекуди неможливо, бо за даними Мінреінтеграції, на сьогодні у закладах освіти різного рівня тимчасово розміщено майже 40 тис. внутрішньо переміщених осіб, деяких з них просять виселитися через наближення навчального року”, – сказав Горбачов.

Водночас віцепремʼєрка Ірина Верещук уже наголошувала, що виселяти ВПО зі закладів освіти, не надавши альтернативні місця для тимчасового проживання, – неприпустимо.

“Мінреінтеграції надіслало відповідного листа на керівників структурних підрозділів із питань освіти обласних, Київської міської та районних військових адміністрацій, а також органів місцевого самоврядування з вимогою терміново – до 25 липня – опрацювати питання переміщення таких ВПО в тимчасове або соціальне житло з придатними умовами для поселення”, – повідомив омбудсмен.

Нагадаємо, Харків почне навчальний рік дистанційно. У КиєвіЖитомиріХмельницькійЛьвівськійІвано-Франківській та Тернопільській областях готують укриття.

Також в ДСНС повідомили, що станом на 5 липня в держави було розуміння, де під час повітряних тривог укриватимуться приблизно 30% дітей і працівників шкіл.

Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що рішення про очне чи дистанційне навчання в школах залежатиме від місцевої влади.

Також він сказав, що якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися в кілька змін.

Читайте також про те, як львівська школа готує укриття.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – Ruslan-Lytvyn, Depositphotos


Обговорення