Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

4 Вересня 2024

Тренінги для підлітків “СПАРК Резилієнс”: ГО “Смарт освіта” запрошує школярів, які зараз мешкають у Німеччині, на курс із психологічної підтримки

Громадська організація “Смарт освіта” запрошує українських підлітків від 10 до 13 років, які з початку повномасштабного вторгнення рф мешкають у Німеччині, а також їхніх батьків на психологічні тренінги “СПАРК Резилієнс”.

Зареєструвати своїх дітей для участі в проєкті батьки / опікуни можуть за посиланням [звертаємо увагу, що кількість місць обмежена; графік занять та іншу організаційну інформацію батьки / опікуни отримають на електронні пошти, які вкажуть в анкеті].

Курс “Спарк Резилієнс” розробили британські вчені Ілона Бонівелл і Люсі Раян. Освітньо-психологічну програму адаптували для використання в різних країнах, зокрема, і в Україні.

Проєкт покликаний навчити підлітків керувати власними емоціями та інтерпретувати автоматичні думки, які виникають під час стресу чи тривоги, за допомогою вправ і технік із:

  • когнітивно-поведінкової терапії;
  • позитивної терапії;
  • психології глибинного усвідомлення (mindfulness).

Курс складається із зустрічі-знайомства та 10 онлайн-сесій, кожна з яких триватиме приблизно 2 години. Заняття відбуватимуться щотижня в невеликих групах від 12 до 15 осіб. Окремі зустрічі також проводитимуть для батьків.

Під час онлайн-сесій учасники й учасниці:

  • навчаться розпізнавати й контролювати свої емоції,
  • надавати негативним думкам позитивного контексту,
  • а також відпрацюють навички стабілізації, які допоможуть підліткам долати складні життєві ситуації.

Докладніше про проєкт всі охочі можуть дізнатися за посиланням.

Знайти корисні ресурси, поради й тренінги щодо життєстійкості освітяни, учні та їхні батьки можуть також на порталі проєкту “Resilience.Help” від ГО “Смарт освіта”.

Раніше ми розповідали, що психологиня Світлана Ройз запустила онлайн-простір турботи “Стійкість для Стійких”.

Титульне фото: freepic.com

Навчання здійснює ГО “Смарт освіта” в партнерстві з британською організацією Partnership for Children за підтримки Німецького економічного інституту – некомерційної організації IW JUNIOR GmbH.


Обговорення