Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

Дистанційне навчання на телебаченні – канал “Рада” та МОН транслюватимуть відеоуроки

Від 17 березня телеканал “Рада” спільно з Міністерством освіти і науки запускає щоденну телетрансляцію безкоштовних відеоуроків та онлайн-курсів. Таким чином держава хоче забезпечити можливості для дистанційного навчання на період карантину. Окрім того, телеканал “Київ” теж проводить трансляції уроків, а Радіо “Культура” – читання творів світової класики в перекладі Максима Рильського.

“Нова українська школа” розповідає, як відбуватиметься таке навчання.

ТРАНСЛЯЦІЇ НА ТЕЛЕКАНАЛІ РАДА

Про трансляції на телеканалі “Рада” вперше повідомили на fb-сторінці Верховної Ради з посиланням на голову парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака.

Телеканал “Рада” доступний на супутнику, кабельному, а також на YouTube. Окрім того, трансляції будуть на YouTube-каналі МОН.

Оновлений графік:

  • у всі дні тижня відеоуроки транслюватимуть о 9:30, 10:00, 10:30 та 11:30 (з 13:10 до 15:00 показуватимуть повтори).

Попредметний розклад публікують на fb-сторінці каналу “Київ”.

Онлайн-уроки проводити з дисциплін, з яких учні складатимуть ЗНО. Вести трансляції почнуть із таких предметів:

  • українська мова та література;
  • біологія;
  • математика;
  • історія.

У МОН також пояснили, що з усіма тестами, завданнями та конспектами занять можна буде знайомитись на сайтах партнерів, які надали відеконтент для трансляцій:

  • платформи Be Smart;
  • студії онлайн-освіти EdEra
  • платформи масових відкритих онлайн-курсів Prometheus;
  • платформи безкоштовних вебінарів з підготовки до ЗНО iLearn.

ТРАНСЛЯЦІЇ НА ТЕЛЕКАНАЛІ “КИЇВ”

З 16 березня телеканал “Київ” транслює щоденну програму “Відкритий урок”, повідомляє Офіційний портал Києва.

У програмі показують відеоуроки зі шкільної програми для учнів 11 класів, що має допомогти їм підготуватись до ЗНО. Загалом передбачений показ відеоуроків із 11-ти предметів: біологія, хімія, українська мова та література, історія України, світова історія, географія, фізика, алгебра, геометрія, німецька, англійська мови..

В ефір виходитиме по п’ять уроків на день тривалістю до 30 хвилин.

Час трансляцій: 9:30, 11:30, 13:30, 13:05, 13:30.

Анонси “Відкритих уроків” публікують на fb-сторінці телеканалу “Київ”. Окрім того, відео телеуроків можна подивитися на Youtube телеканалу.

Уже є:

Передбачається, що програма “Відкритий урок” стане постійною і охоплюватиме програму не тільки випускних класів. Проєкт створений телеканалом “Київ” спільно з Київським університетом ім. Бориса Грінченка.

ЕФІРИ РАДІО “КУЛЬТУРА”

Цього тижня щодня об 21:00 у програмі “Радіотеатр” відбуватимуться читання творів у перекладі українського поета Максима Рильського. Про це повідомила продюсерка Третього каналу Суспільного Радіо “Культура” Ірина Славінська на своїй fb-сторінці.

Також із понеділка наступного тижня о 12:00 та 21:00 звучатиме колекція шкільної класики. Також протягом кожного дня традиційно можна послухати випуски “Поезії на Радіо “Культура”. Зокрема, завтра, 18 березня, будуть твори Максим Рильський, в 10 березня – Ліни Костенко.

Послухати Радіо “Культура” можна за цим посиланням (гортайте стрілочками, щоб обрати потрібний канал).

Дивіться також “35 інструментів для дистанційного навчання – добірка НУШ” та “Дистанційне навчання під час карантину: що робити школам, батькам і МОН”

Нагадаємо, 11 березня уряд запровадив тритижневий карантин у закладах освіти, щоб запобігти поширенню COVID-19.

МОН дало рекомендації щодо карантину через коронавірус, а також МОН спільно з МОЗ дали роз’яснення батькам, що таке коронавірус COVID-19, як зменшити шанси інфікування для дітей.

Також у МОН наголосили, що під час карантину педагоги мають отримувати зарплатню.

“Нова українська школа”

Титульне фото: автор – IgorVetushko, Depositphotos

Публікація підготовлена за підтримки Представництва “Фонду Фрідріха Науманна за Свободу” в Україні. Фонд Фрідріха Науманна за Свободу – фонд ліберальної політики, що сприяє зміцненню свободи та гідності людини в усіх сферах суспільства. Детальніше за посиланням.

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber

Матеріали за темою

Обговорення