Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

16 Квітня 2020

Державна підсумкова атестація у формі ЗНО відбудеться, питання лише в датах

Цьогорічні випускники шкіл складатимуть державну підсумкову атестацію у формі ЗНО, наразі невідомі лише дати такого оцінювання.

Про це “Новій українській школі” повідомила заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

Державна підсумкова атестація у формі ЗНО для всіх, хто здобуває повну загальну середню освіту у поточному році (випускники шкіл, студенти професійно-технічних закладів освіти тощо), обов’язково відбудеться, – запевнила Вакуленко.

Вона наголошує, що “єдиним елементом невизначеності” є лише дати проведення.

Також вона спростувала чутки в освітянських групах у соцмережах, що тим, хто зареєструвався на ЗНО у лютому-березні, потрібно буде зареєструватись повторно.

Це хибні чутки, які створюють додаткове напруження для освітян, дітей і їхніх батьків. Перереєстровуватися тим, хто успішно зареєструвався, не потрібно, - зазначила

Водночас, за її словами, через карантин деякі охочі не змогли зареєструватися. Для них проведуть додаткову сесію реєстрації.

“Наразі готується нормативний документ, у якому це буде зафіксовано”, – розповіла Вакуленко.

Окрім того, у листі МОН №1/9-213 від 16 квітня зазначено:

“Відповідно до статті 17 Закону України “Про повну загальну середню освіту” у разі відсутності результатів річного оцінювання та/або державної підсумкової атестації після завершення навчання за освітньою програмою закладу освіти учень має право до початку нового навчального року пройти річне оцінювання та/або державну підсумкову атестацію“.

Також у міністерстві нагадують, що цього навчального року учнів 4-х та 9-х класів звільнили від складання державної підсумкової атестації. У відповідних документах про освіту їм поставлять запис “звільнений(а)”.

Дивіться також “Навчальний рік до 1 липня, скасують ДПА, ЗНО переносять – роз’яснення МОН”

Нагадаємо, уряд продовжив карантин до 24 квітня. Учнів 4-х та 9-х класів звільнили від підсумкової атестації.

МОН дало роз’яснення про те, як школи мають провести підсумкове оцінювання учнів та щодо інших питань про завершення 2019/2020-го навчального року.

Також раніше у міністерстві пояснили, як вчителям заповнювати класні журнали під час карантину.

6 квітня стартував проєкт Всеукраїнська школа онлайн, в межах якого телеканали транслюватимуть відеоуроки для 5-11 класів. Розклад на 13-17 квітня можна переглянути тут. Також телеуроки планують показувати і для учнів початкової школи.

Дивіться наші матеріали про дистанційне навчання:

Фото: автор – Thought Catalog, Unsplash

“Нова українська школа”

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення