Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Квітня 2021

Для директорів пілотних шкіл стартувало навчання про НУШ у базовій освіті

Для адміністрацій шкіл, які з 1 вересня 2021 року апробовуватимуть новий Держстандарт базової освіти, розпочалося навчання. Сьогодні, 27 квітня, відбувся перший вебінар.

Про це повідомили на сайті МОН.

Програму І етапу навчання з питань розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти підвищення кваліфікації складається з шести модулів, які триватимуть впродовж квітня-серпня 2021 року.

Передбачені як вебінари, так і індивідуальні завдання та практичні кейси.

Теми навчання:

  • структура та зміст Державного стандарту базової середньої освіти;
  • компетентнісний потенціал та обов’язкові результати навчання за освітніми галузями;
  • типова освітня програма, освітня програма закладу та модельні навчальні програми;
  • наступність під час переходу від початкової до базової середньої освіти та взаємодія керівника закладу освіти, вчителів, батьків та учнів у перехідному періоді;
  • створення шкільних команд та професійних спільнот, а також професійний розвиток педагогічних працівників закладу освіти, методи виявлення освітніх запитів та потреб.

Під час першого вебінару учасники познайомитися з організаторами та партнерами заходів, дізнатись про програму апробації і впровадження НУШ у базовій школі та професійний розвиток її учасників.

Розробники та виконавці програми: проєкт “Навчаємось разом”, що фінансується Міністерством закордонних справ Фінляндії та ЄС, під патронатом Міністерства освіти і науки України, за участі Інституту модернізації змісту освіти, Українського інституту розвитку освіти, Національної академії педагогічних наук, Команди підтримки реформ МОН, Європейського фонду освіти, Європейського центру ім. Вергеланда, фонду “The LEGO Foundation”, British Council, ГО “Освіторія”, EdCamp Ukraine.

Навчання у 5-х пілотних класах НУШ розпочнеться у вересні 2021 року. Усі інші учні 5-х класів почнуть навчання за новим Державним стандартом базової середньої освіти з вересня 2022 року.

Нагадаємо, до 30 квітня можна подавати проєкти модельних навчальних програм для 5–9 класів. Їх грифуванням займається Інститут модернізації змісту освіти.

Також 2 квітня МОН видало наказ про впровадження й апробацію НУШ у базовій школі. Перелік пілотних шкіл можна подивитися за цим посиланням.

Фото: автор – pressmaster, Depositphotos

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії. Висловлені тут погляди жодним чином не можуть сприйматися як офіційна думка Європейського Союзу чи Міністерства закордонних справ Фінляндії.


Обговорення