Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Вересня 2021

Для вчителів у школах з мовами національних меншин запускають безплатний онлайн-курс з української

Відкрилася реєстрація на онлайн-курс “Українська для фізиків та ліриків”, що створений за ініціативи та підтримки Фінського проєкту “Навчаємось разом” + проєкту ЄС.

Зареєструватися на курс можна за цим покликанням. Навчання розпочнеться на освітній платформі Є-мова з 1 жовтня 2021 року.

Це курс з української мови для вчителів хімії, фізики, математики, біології, які викладають у закладах освіти з мовами навчання національних меншин.

На курсі розкажуть про таке:

  • як навчитися вчитися державної мови;
  • як удосконалити мовні та мовленнєві навички;
  • як поліпшити комунікації з учнями українською.

Тривалість курсу – 20 годин та є курсом підвищення кваліфікації вчителів. Він складається з 25 відеолекцій, практичних завдань і тестів та охоплює три тематичні модулі та вступ.

Структура:

  • Вступ. Почнімо з “чому?”, або У пошуках спільної мови
  • Міжкультурний освітній діалог та український мовленнєвий етикет
  • Мовна компетентність: як учитися вчити українську як державну мову
  • Предметно-мовне інтегроване навчання як інструмент розвитку мовленнєвої компетентності

Учасникам будуть доступні відеолекції, завдання до них, матеріали і спілкування на форумі. Розклад навчання можна формувати самостійно.

Курс безплатний, слухачі, які успішно пройдуть навчання, отримають сертифікат.

Курс розробила ГО “Український світ”, на платформі для вивчення української мови “Є-мова” за ініціативи та підтримки Проєкту Навчаємось разом. Онлайн-курс створений за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії. Його зміст є виключною відповідальністю партнера і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії.

Раніше ми писали про першу та другу частини посібника “Бомбезна українська’від Фінського проєкту і про два онлайн-курси: “Оцінювання без знецінювання” та “Школа для всіх”.

Фото: автор – macniak, Depositphotos

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії. Висловлені тут погляди жодним чином не можуть сприйматися як офіційна думка Європейського Союзу чи Міністерства закордонних справ Фінляндії.


Обговорення