Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Червня 2020

Епідемситуація дозволяє провести ЗНО у визначені дати

Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій дозволила провести зовнішнє оцінювання з 25 червня до 17 липня.

Про це повідомила очільниця МОН Любомира Мандзій.

“Сьогодні Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалила рішення: епідеміологічна ситуація дозволяє провести ЗНО у запланований термін – з 25 червня до 17 липня.

Водночас, МОН, Український та регіональні центри оцінювання якості освіти, пункти тестування готові провести ЗНО-2020 у безпечних умовах згідно з рекомендаціями Головного державного санітарного лікаря України. Ми вдячні партнерам за допомогу в забезпеченні пунктів проведення ЗНО засобами захисту для учасників тестування, інструкторів та медиків”, – повідомила Мандзій.

Пункти проведення ЗНО забезпечили:

  • медичними масками для учасників, інструкторів та медиків;
  • безконтактними термометрами (пірометрами);
  • дезінфекційними засобами для рук;
  • дезінфекційними засобами для обробки поверхонь;
  • ізоляційними медичними халатами та захисними щитками для медиків.

Також для проведення оцінювання залучать 11 630 медиків.

Під час ЗНО:

  • допуск до тестування відбуватиметься згідно з рекомендаціями головного санітарного лікаря (температура тіла не вище 37,2°C, відсутність ознак респіраторних захворювань, наявність маски або респіратора);
  • Держпродспоживслужба контролюватиме вимоги до пунктів тестування (відстань між учасниками не менше 1,2 метра, масковий режим, наявність антисептиків, дезінфекція приміщень, організована утилізація використаних масок тощо);
  • діятимуть заходи для уникнення скупчень людей (більше часу для входу, проміжки часу для входу різних учасників, правильна організація черг із дистанцією);
  • діятиме супровід медиків та Національної поліції,
  • будуть залучені інструктори не з груп ризику.

Нагадаємо, 12 червня уряд скасував проведення пробного ЗНО. Згодом його вирішили провести онлайн.

Також освітній омбудсмен заявив, що є ризик скасування ЗНО як такого. Після цього в Україні пройшла хвиля обурення під гаслом “Руки геть від ЗНО”. Зокрема, до Міністерства освіти і науки з пікетом прийшли випускники шкіл, щоб висловитись проти скасування тестувань.

Після цього МОН заявило, що скасування ЗНО – неприпустиме, а прем’єр запевнив, що уряд не має наміру його скасовувати, а прем’єр запевнив, що “ніхто не збираться скасовувати ЗНО”.

Якщо в учасників ЗНО температура вище 37,2° через певне захворювання, вони матимуть можливість пройти тестування за наявності відповідної довідки від лікаря.

Фото: МОН

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


Обговорення