Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

9 Січня 2024

Геймери, рекорди та ігри від українців: на YouTube-каналі “Колайдер” вийшов новий епізод “Та невже?”

На YouTube-каналі “Колайдер” вийшов 4 випуск експлейнера “Та невже?”. З епізоду діти та дорослі можуть дізнатися про найцікавіші здобутки онлайн-гравців, серед яких багато й українців. Зокрема, у випуску розповідають, що українські дідусі й бабусі з Одеси здобули титул “гравці найповажнішого віку” в Counter-Strike. Адже найстаршому з них на момент встановлення рекорду було 78 років, а наймолодшому 66.

Про це повідомили на порталі “Суспільне Мовлення”.

Переглянути повний випуск усі охочі можуть за посиланням.

“Та невже?” один із трьох відеоформатів освітньо-розважального проєкту’Колайдер”, де дітям і підліткам сучасно розповідають про загадки космосу, міфи про тварин, українську боротьбу, геймерів та інші неймовірні речі.

Зокрема, у новому випуску, глядачам нагадали, що серед гейм-розробників насправді дуже багато українців. Наприклад, наші співвітчизники доклали руку до таких ігор, як:

  • “Сталкер” гра, яку розробила українська компанія “GSC Game World”; її сюжет розгортається на території Чорнобильської зони відчуження, а героям протягом подорожі доведеться неодноразово зустрітися із зомбі, мутантами та хижаками;
  • “Admiral Sea Battles” перша українська комп’ютерна гра, створена майже 20 років тому розробниками з Луганська; за сюжетом гравець має захищати невеликі кораблі та всіляко вибивати зі своєї території ворожий флот;
  • “Warface” гра, яка встановила світовий рекорд, адже одночасно в неї грали понад 145 тисяч осіб зі всього світу.

Щоправда, жодна з них не увійшла до трійки найбільш завантажуваних ігор 2023 року в Google Play. Минулоріч першість отримали:

  • “Subway Surfers” гра, у якій герой обмалював вагон поїзда і тікає від сердитого інспектора;
  • “Roblox” – додаток, який дає змогу користувачам створювати власні місця й мініігри;
  • “Indian Bikes Driving 3D” для любителів швидкої їзди на мотоциклах.

Звісно, більшість людей грають в комп’ютерні ігри заради задоволення, однак є й ті, хто заробляє на цьому чималі гроші. Так, Тайлер Блевінс, відомий як Ніндзя, протягом 10 років трансляцій заробив близько 17 мільйонів доларів. Другу позицію в рейтингу найбагатших геймерів світу сьогодні посідає Фелікс Чельберг під ніком PewDiePie, який наразі має 111 мільйонів підписників і 15 мільйонів доларів. На третій сходинці наразі знаходиться Престон Блейн Арсмент, який уже встиг заробити завдяки своїм смішними ігровим відео з Minecraft і Roblox 14 мільйонів доларів.

Крім того, у новому випуску проєкту “Та невже?” можна дізнатися й про найвідоміших українських стримерів:

  • Євгена Мостовика (стример Йожик) — під час своїх трансляцій на Твічі Євген не просто грає сам, а й дає поради, як покращити скіли у FIFA-23;
  • Михайла Звєрєва він грає в “DotА” та розповідає про новини кіберспорту;
  • Євгена Пахолюка, більш відомого під ніком Тай Таке – стример також здобув свою популярність, граючи в “DotА”;
  • Кирила “Slaxer” Вернудіна він один із перших почав супроводжувати матчі Counter-Strike українською;
  • Михайла Лебігу стримера, який також розповідає всілякі приколи.

Переглянути нові випуски освітнього-розважального проєкту “Колайдер” всі охочі можуть на платформах YouTube, TikTok та Instagram.

Читайте також: “Хто тут Ейнштейн?”: на ютуб-каналі для підлітків “Колайдер” вийшов науковий блогер-батл”.

Титульне фото: “Суспільне Мовлення”


Обговорення