Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Листопада 2021

Херсонських вчителів, всупереч наказу МОЗ, не відсторонюватимуть за відсутність вакцини

У Херсоні невакцинованих вчителів не відсторонюватимуть від роботи – ці педагоги зможуть навчати учнів дистанційно.

Про це повідомив виконувач обов’язків заступника міського голови Сергій Циганок, пише Укрінформ.

“З понеділка 1-4 класи та 11 класи працюють у всіх школах. У десяти школах Херсона, де персонал вакцинований на 100% двома дозами, безпосередньо у школах будуть працювати всі класи – з першого по одинадцятий.

Відсторонення вчителів не буде. Ми будемо переводити на дистанційну роботу цих вчителів, які мають документи, що вони не можуть бути провакциновані з тих чи інших підстав”, говорить Циганок.

За його словами, за час карантину педагоги вже навчилися проводити дистанційне навчання, тому вони зможуть у такому режимі викладати свої предмети.

На сьогодні зарплата вчителя, напевне, одна з найменших у нашому місті. Якщо ми будемо відсторонювати наших вчителів, у нас взагалі не буде кому навчати дітей. Такі випадки є, вони поодинокі, не масові, наскільки мені відомо“, – сказав чиновник.

У Херсоні – 61 школа. Як зазначив Циганок, до десяти шкіл, що працюватимуть з понеділка у звичайному режимі, додадуться й інші, де працівники отримають вже другу дозу вакцини. “Думаю, у найближчі тиждень-два у нас запрацюють всі школи”, – зазначив Циганок.

Зазначимо, що така позиція чиновника не відповідає нормам наказу Міністерства охорони здоров’я, дистанційна форма роботи там не передбачена.

Раніше ми писали, що вчителів, які щепилися лише однією дозою вакцини від ковіду, не відсторонюватимуть від роботи. За словами в.о. голови Державної служби України з питань праці Ігоря Дегнери, вчителям, які не зробили щеплення від COVID-19 і яких відсторонять від роботи без збереження заробітної плати, не нараховуватимуть стаж. 

Фото: автор –  stetsik, Depositphotos


Обговорення