Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

18 Серпня 2022

Історія двох хлопців, які допомагають дорослим у час війни

Освітній центр Верховної Ради опублікував у телеграмі історії 10-річного Максима та 14-річного Сашка, які допомагають дорослим під час війни.

Історія Максима Бровченка

10-річний Максим Бровченко з Бердянська чернз повномасштабне вторгнення росії та подальшу окупацію рідного міста був вимушений разом з мамою Оксаною евакуюватися.

У Максима – аутизм. Він має широке коло захоплень, а 3 роки тому Максимко знайшов себе у мистецтві. До війни хлопчик захоплювався космосом, науково-популярною літературою, присвяченою астрофізиці.

Зараз картини юного митця присвячені війні, нові кумири – українські захисники, а найщиріша мрія – перемога України.

Максим вирішив допомагати Україні своїм талантом. Юний художник продає свої картини, а зароблені кошти перераховує військовим. 

“Мені дуже болить те, що відбувається зараз з моєю країною. Я вірю у ЗСУ і буду усіма силами продовжувати допомагати захисникам боронити Україну”, — каже хлопець.

Історія Сашка Гуцала

Історія двох хлопців, які допомагають дорослим у час війни 2

Сашко разом з родиною пережив кількатижневу окупацію в місті Буча. Хлопець був “годувальником” у своїй сім’ї – щодня під ворожими обстрілами він відправлявся на пошуки їжі та води для рідних.

Під час окупації його сім’я перебувала у підвалі. Батько тримав оборону та постійно укріплював сховище, а мама допомагала молодшим дітям. Сюди вони переїхали ще з трьома десятками місцевих у перший день вторгнення рф. 

Замість того, щоби боятися та скаржитися на життя, Сашко взяв на себе відповідальність і почав рятувати своїх рідних від голодної смерті. Наприклад, він шукав харчі у магазинах, які грабували рашисти. З часом у підвалі запанував морок, а також закінчилися запаси води, проте, на щастя, Сашко знайшов колодязь.

14-річний Сашко не вважає себе героєм. Замість цього він мріє про завершення війни, повернення друзів і великий приватний будинок.

Читайте також “Захищати дітей зі зброєю в руках: історія київського викладача фізкультури”

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Ілюстрації: Освітній центр Верховної Ради


Обговорення