Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

10 Вересня 2020

Карантинне харчування: освітній департамент Києва показує фото смачних сніданків учнів

На fb-сторінці освітнього департаменту Києва у відповідь на критику карантинного харчування учнів збирають фото та відео шкільних сніданків.

“Усвідомлюючи силу соцмереж, якісним харчування у кожній конкретній школі зроблять все ж не вони, а спільні зусилля, діалог, контроль, порозуміння усіх дорослих учасників освітнього процесу закладу.

Бо зіпсувати, звести нанівець з великим успіхом вдається окремим горе-кухарям як смачну, розсипчасту кашу, так і запашну булочку з ніжним м’ясним філе”, - переконана очільниця освітнього департаменту столиці Олена Фіданян.

Ось декілька фото та відео про те, як зараз харчують учнів у деяких київських школах:

“Ось чим сьогодні пригощає їдальня школи №281 Святошинського району 😋
До вашої уваги фото сніданку, який отримали учні 1-4 класів та фото обіду”.

Приклади харчування учнів пільгових категорій 5-11-х класів у гімназії №177 Солом’янського району🍲🍎 Всім гарного настрою та міцного здоров’я!”

“Смачні новини Голосіївського району😍”

“Майстер-класс з приготування сніданків у гімназії №34 Подільского району👇🏼 Шкільне харчування може бути і таким😍”

Більше дивіться на fb-сторінці департаменту.

Нагадаємо, заступниця міністра освіти і науки Любомира Мандзій написала на своїй fb-сторінці:

Дорогі батьки, знаю, що з початком нового навчального року ви невдоволені тим, як харчуються ваші діти у шкільних їдальнях. Розумію, що тих “сніданків” для учнів початкової школи, які порційно фасуються в разову упаковку, недостатньо для повноцінного сніданку.

Але в умовах пандемії організація шкільного харчування потребує інших підходів. Саме тому це вимушені дії на час, поки у країні діють карантинні обмеження.

У коментарях до допису батьки почали публікувати фото карантинних сніданків учнів, обурюючись їхньою якістю.

Водночас, співголова ГО “Батьки SOS” Альона Парфьонова зазначила, що ситуація із карантинним харчуванням дуже різниться, і деякі регіони добре з цим впорались. Також вона сказала, що під час карантину батьки можуть впливати на якість продуктів у шкільних їдальнях.

Титульне фото: FB/Гімназія біотехнологій №177 міста Києва


Обговорення