Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

7 Березня 2024

Колаборантку з Херсонщини, яка “очолила відділ освіти”, засудили до 10 років за ґратами

Мешканку міста Гола Пристань, що на Херсонщині, Зою Лосєву засудили до 10 років позбавлення волі за колабораційну діяльність.

Про це повідомило Управління Служби безпеки України в Херсонській області.

За даними СБУ, Лосєва добровільно почала співпрацювати з представниками окупаційної влади в захопленій Голій Пристані (Скадовський район).

Улітку 2022 року вона очолила “відділ у справах освіти, молодіжної політики, культури і спорту” громади й сприяла запровадженню навчання за стандартами російської федерації в захопленій частині Херсонської області.

Лосєва, зокрема, активно закликала педагогів, які залишилися на тимчасово окупованій території, до співпраці з росіянами, а для місцевої молоді, аби долучити її до урочистостей держави-агресора, влаштовувала пропагандистські заходи й “виховні години”.

Фігурантка також відвідувала “курси підвищення кваліфікації” в тимчасово окупованому росією Криму.

Відповідно до частини 5 статті 111-1 ККУ жінку засудили до десяти років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, яка пов’язана з наданням публічних послуг, терміном на 15 років, і конфіскацією майна.

У СБУ зазначили, що наразі зловмисниця перебуває на непідконтрольній Україні території, а тому правоохоронці вживають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності.

Читайте також: “Нараховували зарплати “освітянам”: двох мешканок Херсона підозрюють у колабораціонізмі”.

Титульне фото: Управління СБУ в Херсонській області


Обговорення