Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

6 Січня 2024

Нараховували зарплати “освітянам”: двох мешканок Херсона підозрюють у колабораціонізмі

У колабораціонізмі підозрюють двох мешканок Херсона, які нараховували заробітні плати співробітникам освітніх установ, які росіяни створили на території окупованої Херсонщини.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну та тимчасової окупації Херсона дві мешканки міста влаштувалися на роботу до загарбників у так зване “государственное казенное учреждение “централизованная бухгалтерия образовательних учреждений, подведомственних департаменту образования и науки Херсонской области”.

Обидві жінки зайняли аналогічні посади у відділі харчування. У їхні обов’язки входили нарахування та виплата заробітних плат освітянам, які працювали за стандартами ворога.

Крім того, у поліції Херсонської області повідомили, що після деокупації Херсона підозрювані залишилися в місті, однак евакуювалися на інші, підконтрольні Україні території, після того, як російська армія почала обстрілювати обласний центр.

Згодом правоохоронці затримали жінок в Одесі.

Згідно з частиною 2 статті 111-1 Кримінального кодексу України їм загрожує позбавлення волі на термін до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади та конфіскацією майна.

Читайте також:Більшість освітян з деокупованих громад підтримують довічну заборону на викладання в українських школах для вчителів-колаборантів: результати дослідження”.

Титульне фото: Херсонська обласна прокуратура


Обговорення