Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

1 Лютого 2024

Київські школи можуть перейти на дистанційне навчання: яка наразі епідеміологічна ситуація в столиці

У Києві зафіксували зростання захворюваності дітей на COVID-19, грип та інші гострі респіраторні захворювання. У зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією, містян закликають дотримуватися заходів особистої безпеки.

Про це повідомила Київська міська державна адміністрація, посилаючись на дані Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За минулий тиждень, із 22 до 28 січня, у столиці зареєстрували 17 666 хворих на грип, ГРВІ та COVID-19 (51,3% із них діти), що на 5 074 людини більше, ніж за попередній період.

Крім того, захворюваність серед школярів зросла на 58,4% і становила 5 095 випадків.

Зазначається, що погіршення ситуації є прогнозованим для цього періоду зими, однак наразі важливо, аби воно не стало початком нової епідемії.

Саме тому мешканцям і гостям Києва рекомендують повернутися, зокрема, до маскового режиму в місцях масового скупчення людей. Це необхідно, аби зменшити ризики зараження на COVID-19 й інші інфекційні хвороби.

У КМДА закликають батьків бути свідомими й приділити особливу увагу здоров’ю дітей, адже школярі дуже швидко заражають одне одного, а потім і всю родину. Зокрема, на сьогодні, через велику кількість повітряних тривог, учні й учениці столичних закладів освіти значну кількість часу проводять в укриттях, де розповсюджують хвороби.

“При перших ознаках захворювання в дитини – залиште її вдома й зверніться до лікаря. Не наражайте на небезпеку інших учасників освітнього процесу – як дітей, так і педагогічних працівників”, – наголосила директорка Департаменту освіти і науки КМДА Олена Фіданян.

У КМДА також зазначили: якщо рівень захворюваності серед школярів стрімко зростатиме, то столичні заклади освіти перейдуть на дистанційний режим роботи.

Раніше ми розповідали, що відповідне рішення вже ухвалили в деяких школах Київської області та ще 4 регіонів України. Так, через зростання кількості хворих на COVID-19, грип і ГРВІ на дистанційне навчання перейшли заклади освіти:

  • Хмельниччини;
  • Волинщини;
  • Львівщини;
  • Вінниччини.

Читайте також:Сезонна епідемія грипу: у МОЗ пояснили необхідність щеплення для дітей”.

Титульне фото: “Українська правда. Життя”


Обговорення