Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

2 Лютого 2018

МОН винесло на обговорення проект постанови про інклюзивні групи у садочках

Міністерство освіти і науки винесло на громадське обговорення проект постанови про порядок діяльності інклюзивних груп у садочках.

Про це МОН повідомило на своєму сайті.

Цей порядок визначає вимоги до організації діяльності інклюзивних груп у закладах дошкільної освіти незалежно від підпорядкування та форми власності з метою забезпечення реалізації права дитини дошкільного віку у тому числі з особливими освітніми потребами та з інвалідністю, на освіту, задоволення її освітніх та соціальних потреб, соціальну адаптацію та підготовку до наступного етапу навчання“, – зазначено в документі.

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Пропозиції та зауваження до проекту просять надсилати до 23 лютого на електронну адресу [email protected].

Нагадаємо, МОН винесло на громадські обговорення типовий перелік корекційних засобів для дітей з особливим освітніми потребами.

Також триває набір фахівців для створення онлайн-курсу з інклюзивної освіти.

Вчителямпредставникам адміністарцій шкіл і батькам пропонують пройти онлайн-опитування з приводу того, якої інформації їм не вистачає для роботи.

Фото: pexels.com


Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.