Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

29 Грудня 2023

“Наслідуючи приклад російського серіалу”: у Києві затримали групу юнаків, які напали на 16-річного

Двом юнакам, 2006 та 2007 років народження, оголошено про підозру в грабежі із застосуванням насильства. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі. Порушники зізналися, що надихнулися російським серіалом про кримінальне життя підлітків.

Про це повідомляє Поліція Києва.

Як сказав начальник Подільського управління поліції Юрій Трембіцький, група юнаків (серед яких переважно неповнолітні) планувала скоювати злочини в Києві. Вони залучили дівчат, які мали в інтернеті знайомитися з хлопцями та запрошувати їх на побачення. Пріоритет був на власниках дорогих гаджетов. За планом далі зловмисники мали грабувати тих, хто прийде на зустріч.

“Так відбулось і цього разу – молодики побили хлопця, коли той прямував на побачення та відібрали мобільний телефон. Ґаджет потерпілого одразу здали до ломбарду, а “виручені” кошти розподілили між собою. Порушники зізнались, що на злочинні дії їх спонукав російський серіал про кримінальне життя підлітків, яких вони хотіли наслідувати”, – додає Трембіцький.

Редакція НУШ вкотре нагадує, що російський контент є частиною економіки рф, яка зараз працює на знищення українців та наших міст, містечок і сіл. До того ж пісні, серіали, фільми тощо, створені в росії, є частиною інформаційних атак та пропаганди.

Радимо батькам та освітянам прочитати такі матеріали НУШ на цю тему:

Усі зображення: Національна поліція


Обговорення