Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Лютого 2019

НАТО закликало Україну повністю виконати рекомендації Венеціанки

НАТО висловило солідарність з Угорщиною, що Україна повинна впровадити рекомендації Венеціанської комісії щодо мовної статті закону “Про освіту”.

Про це заявила заступниця генерального секретаря НАТО Роуз Гетемюллер, передає прес-служба Північноатлантичного альянсу.

Союзники діють солідарно з Угорщиною, коли мова йде про Закон України “Про освіту”. У Брюссельській декларації і в оцінці Річної програми України всі члени Альянсу закликають Україну повною мірою виконати рекомендації Венеціанської комісії, – зазначила Гетемюллер.

Нагадаємо, 11 грудня 2017 року Венеціанська комісія ухвалила рішення щодо статті 7 закону “Про освіту”. Ми опублікували повний текст висновків “Венеціанки” англійською мовою та переклад її заключної частини.

Міністерство освіти і науки оприлюднило свою позицію стосовно цих висновків. Там, зокрема, наголошується, що МОН готове прийняти рекомендацію комісії щодо подовження перехідного періоду впровадження мовної статті.

Також МОН показало три моделі впровадження мовної статті та заявило, що готове звільнити від мовних вимог приватні школи. Згодом МОН розробило Дорожню карту імплементації мовної статті.

Фото: Pixabay


Обговорення