Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Липня 2022

Навіть у разі очного навчання керівник школи може дозволити вчителям працювати з-за кордону – освітній омбудсмен

У разі початку очного навчання керівник закладу освіти може дозволити працювати дистанційно вчителям, які не повернулися з-за кордону.

Про це повідомив освітній омбудсмен Сергій Горбачов в інтервʼю УП Життя.

“Питання організації очного освітнього процесу визначатимуть військові адміністрації. Вчителям, які не повернулися з-за кордону, керівник може дозволити працювати дистанційно й організувати в такому разі змішане навчання. Якщо ж у закладі освіти продовжується для всіх дистанційне навчання, тоді всі вчителі можуть працювати дистанційно з будь-якого місця, зокрема і з інших країн”, – сказав Горбачов.

Також він зауважив, що не можна змушувати вчителів повертатися в населені пункти, які щоденно обстрілюють.

“У нас є скарги від вчителів, де їх змушують повертатися в ті місця, де щоденно бомблять, або навіть на тимчасово окуповані території, зокрема для викладання за російськими програмами”, – повідомив він.

У цьому ж інтервʼю освітній омбудсмен також повідомив, що в закладах освіти тимчасово розміщені майже 40 тисяч ВПО, що ускладнює очний початок навчального року.

Нагадаємо, Харків почне навчальний рік дистанційно. У КиєвіЖитомиріХмельницькійЛьвівськійІвано-Франківській та Тернопільській областях готують укриття.

Також в ДСНС повідомили, що станом на 5 липня в держави було розуміння, де під час повітряних тривог укриватимуться приблизно 30% дітей і працівників шкіл.

Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що рішення про очне чи дистанційне навчання в школах залежатиме від місцевої влади.

Також він сказав, що якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися в кілька змін.

Читайте також про те, як львівська школа готує укриття.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – vapm, Depositphotos


Обговорення