Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

6 Травня 2022

Неповнолітня і з пораненнями: 15-річна дівчина під обстрілами вивезла людей із Попасної

15-річна дівчина, яку поранило в дорозі, вивезла інших поранених людей з Попасної, потрапивши при цьому під обстріли.

Про це повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Вона, двоє чоловіків і жінка вирішили самостійно евакуюватися з Попасної, проте потрапили під обстріл. Дівчина розповідає, що двох чоловіків, серед яких був водій, поранило уламками снаряду, тож дівчина була змушена сісти за кермо.

Дорога до контрольованого Україною Бахмута була замінована. За словами дівчини, вибухівку російські військові розташували в шаховому порядку. Дівчина не знає, як їй вдалося проїхати через цю перешкоду.

Втім, після цього автівка знову потрапила під обстріл. Цього разу поранення отримала сама дівчина — у дві ноги. Авто заглухло, проте його вдалося завести. Решту шляху дівчина проїхала, долаючи біль від поранення. Загалом вона подолала приблизно 30 км.

“Просто потрібна була допомога термінова, щоби не втратити багато крові. […] Наскільки могла – їхала.  Мені це, звісно, нелегко вдалося, було дуже боляче. Але все ж таки – хоч якось. Я ж не кинула б далі під обстрілами”, – зізнається дівчина.

Нагадаємо, 11-річний Максим із Покровська підробляє в Чернівцях, аби допомагати армії.

Також у Дніпрі 6-річна дівчинка збирає гроші на бронежилети, граючи на флейті. А в Одесі діти продають іграшки, щоби допомогти ЗСУ та переселенцям.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото (ілюстративне): автор – Sid10, Depositphotos


Обговорення