Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

22 Березня 2023

Новий Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій розповів про пріоритетні напрями роботи

Учора Верховна Рада схвалила кандидатуру Михайла Федорова на посаду Віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій. Федоров поділився планом своєї діяльності у зв’язку із викликами сучасності.

“Це велика відповідальність і водночас можливість позитивних змін в освіті та науці, яких дуже потребує Україна”,зазначив він у дописі на особистій сторінці у Facebook.

Він зауважив, що попри війну в Україні світ продовжує активно розвиватися, а отже, українські освіта й наука також потребують трансформації.

Серед основних векторів роботи в майбутньому Михайло Федоров назвав такі:

1. Новий підхід до управління системою освіти. Тотальна боротьба з бюрократією.

Ідея полягає в трансформуванні закладів освіти в такі, що підтримують та залучають талановитих викладачів за гідну оплату праці. Також передбачено надання свободи управління ефективним менеджерам для реалізації змін, навчання для освітніх менеджерів та викладачів. Окрему роль Віцепрем’єр-міністр відводить розвитку англійської мови, цифрових навичок, підприємництва, відкриттю можливостей для талановитих науковців, грантовому й швидкому фінансуванню проєктів.

2. Цифровізація освіти. 

Передбачає розширення “Дії” на освітній напрям, сервіси для школярів, студентів та батьків, для викладачів – розвиток онлайн-системи для роботи з контентом, створення платформи для управління освітніми процесами й отримання даних для ухвалення якісних управлінських рішень.

3. Розроблення та впровадження стратегії розвитку інновацій України майбутнього.

Ідеться про те, як “розвивати інновації в найближчі 3-5-10 років, щоб українці створювали мільярдні компанії та конкурували з технологічно розвиненими країнами”.

4. Розвиток мілтек.

Цьому напрямку Мінцифри присвятило весь 2022 рік, адже він ключовий для України. “Плануємо запуск освітнього, інноваційного мілтек-кластеру, завдання якого – підтримувати та впроваджувати в життя ідеї, проєкти, пов’язані з військовими технологіями. Це пришвидшить нашу перемогу на полі бою та створить фундамент для економіки майбутнього”, – додав Федоров.

Читайте також: “Які завдання стоятимуть перед новим міністром освіти – думка експертки”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: Facebook Михайла Федорова


Обговорення