Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

20 Грудня 2022

Опорні школи Кіровоградської області отримали шкільні автобуси

11 громад Кіровоградщини, де працюють опорні школи, отримали автобуси, які підвозитимуть дітей на навчання. Свої старі автобуси частина шкіл віддала на потреби ЗСУ.

Про це розповіло “Суспільне”.

Автобуси отримали Благовіщенська, Гайворонська, Глодоська, Дмитрівська, Надлацька, Новгородківська, Новомиргородська, Новоукраїнська, Онуфріївська, Приютівська та Рівнянська громади.

За словами директорки обласного департаменту освіти Ельзи Лещенко, учні навчаються за змішаною формою, отже, незважаючи на воєнний стан, дітей потрібно підвозити до школи.

На автобуси було витрачено 26 млн 400 тис. грн. 70% вартості (18 млн 800 тис. грн) оплатили з держбюджету. Щоб покрити решту суми, кожна громада виділила по 720 тис. грн.

У Рівнянській громаді до повномасштабного вторгнення було вісім автобусів. Шість з них віддали на потреби військових. Новий автобус відвозитиме дітей до ліцею за два рейси.

До двох опорних шкіл Глодоської громади учнів підвозять з 11 сіл. Дістатися навчальних закладів мають 56 учнів – раніше для цього орендувала мікроавтобус сільська рада.

За інформацією директорки обласного департаменту освіти, зараз у Кіровоградській області дітей возять 263 автобуси – потрібен ще 71.

Читайте також: “Співфінансування закупівель і взаємна допомога шкіл: як дають раду з нестачею шкільних автобусів на Хмельниччині”.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: “Суспільне”


Обговорення