Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

15 Вересня 2020

Попри червону зону в Івано-Франківську відкривають школи

Івано-Франківська міська рада вирішила відкрити школи попри те, що місто перебуває в червоній зоні епідеміологічної небезпеки.

Відповідне рішення ухвалили на позачерговій сесії 15 вересня, передає Укрінформ.

Відповідно до нього, початкові класи мають розпочати очне навчання в школах з 21 вересня, решта учнів – з 28 вересня.

“Вирішили […] з 15 вересня продовжити відкриття та забезпечення роботи закладів дошкільної освіти (перелік додається), з 21 вересня забезпечити роботу початкових шкіл, в тому числі і структурних підрозділів початкової школи, учнів 1–4 класів (перелік додається) […]

З 28 вересня забезпечити роботу закладів загальної і середньої освіти, гімназій та ліцеїв, учнів 5–9 та 10–12 класів шкільної та позашкільної освіти”, – зазначено у рішенні.

Відповідальність за стан здоров’я дітей поклали на батьків або опікунів. Також батьки мають право звернутися до школи, щоб їхній дитині забезпечили дистанційне навчання.

Водночас, депутати закликають правоохоронців утриматись від притягнення до відповідальності осіб, які будуть діяти відповідно до цього рішення.

Якщо ж директорам дошкільних та навчальних закладів доведеться оскаржувати дії поліції в судах, міська рада обіцяє надати їм юридичний супровід.

Раніше в Івано-Франківську вирішили відправити школи на канікули в перші два тижні навчання, оскільки місто потрапило в червону карантинну зону і там не захотіли проводити навчання дистанційно.

Нагадаємо, МОН пригрозило директорам штрафами та ув’язненням через незакриття шкіл у червоній епідеміологічний зоні. Поліція почала виписувати штрафи директорам шкіл Тернопільщини через відкриття закладів у червоній зоні.

Актуальний поділ регіонів на зони можна переглянути тут.

Фото: автор – AndrewLozovyi, Depositphotos


Обговорення