Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Квітня 2021

Шкарлет заявив, що виграв суд про плагіат. НАЗЯВО про це не відомо

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що за його позовом проти Національного агентства забезпечення якості вищої освіти ОАСК схвалив рішення про незаконність дій Комітету з питань етики. 

Про це Шкарлет повідомив у своєму Telegram-каналі.

“Дослідивши матеріали справи, Окружний адмінсуд столиці “визнав протиправними дії відповідача щодо встановлення наявності текстових запозичень без посилання на джерело” у низці моїх наукових робіт. Як і обіцяв, у судовому порядку я захистив своє ім’я як науковця, який ніколи не займався плагіатом”, – пише Шкарлет.

Ми запитали НАЗЯВО про це рішення – там поки не коментують справу, бо суд не опублікував офіційне рішення і саме агентство не отримувало офіційних документів про це.

Нагадаємо, 11 вересня 2020 року НАЗЯВО ухвалило рішення, в якому підтвердило плагіат у наукових роботах Шкарлета – для перевірки його робіт залучали міжнародних експертів. Із рішенням можна ознайомитись тут.

Окрім того, раніше на сайті “Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях” – неофіційному ресурсі українських науковців, які відстоюють академічну доброчесність – вийшов аналіз наукових робіт, який виявив плагіат у роботах Шкарлета. Зокрема, плагіат знайшли у чверті дисертації очільника МОН.

Ще будучи т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет подав позов проти Національного агентства з питань забезпечення якості освіти, де просив скасувати рішення про плагіат у його наукових роботах.

У суді його представляє той самий адвокат, що й Андрія Портнова, першого заступника глави адміністрації президента Віктора Януковича.

Фото: автор – VitalikRadko, Depositphotos


Обговорення