Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Квітня 2024

Скільки проєктів на облаштування укриттів у закладах освіти вже внесли громади в систему “DREEM”

Станом на 16 квітня в систему для отримання субвенції “DREEM” громади внесли 79 проєктів на облаштування укриттів у закладах освіти, які, за попередніми оцінками, можуть претендувати на фінансування коштом держбюджету.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

Раніше ми розповідали, що 1 квітня МОН і Мінвідновлення презентували проєкт “Школа офлайн”. Впровадження якого, зокрема, передбачає, запуск платформи “DREAM” для розподілу фінансування на облаштування безпечних освітніх просторів і харчоблоків. Заявки, залишені громадами в системі, автоматично надходять до МОН. Крім того, їх можуть переглядати представники ОВА, аби надати комісії свій перелік пріоритетних проєктів з огляду на стратегічне бачення розвитку регіону та безпекову ситуацію.

Докладніше про новий механізм отримання субвенції читайте за посиланням.

У МОН зазначили, що громади, які не отримають субвенцію цього року, зможуть отримати її в наступному або залучити фінансування з інших джерел, наприклад, від партнерів із розвитку або інвесторів.

Аби допомогти ОТГ опанувати нову систему, МОН разом із представниками платформи провели в регіонах серію воркшопів. За два тижні до вебінарів долучилися понад 2,5 тисячі представників громад і обласних адміністрацій з 23 областей України. На сьогодні із платформою вже працюють 815 органів влади й місцевого самоврядування.

Крім того, на період подання заявок за кожною областю закріплений менеджер, який працює з громадами й ОВА, а також допомагає в заповненні всіх необхідних документів і поданні проєктів

Читайте також: “Малокомплектні школи, оплата за простій та інші важливі теми змін у порядку розподілу освітньої субвенції”.

Титульне фото: freepic.com


Обговорення