Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

19 Серпня 2021

У 467 школах туалети є лише на вулиці – Шкарлет

Станом на серпень 2021 року в 467 школах залишаються вуличні вбиральні.

Таку цифру повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час серпневого форуму.

Також він сказав, що у 2020 році шкіл із такими вбиральнями було 512, тобто за рік їх поменшало майже на пів сотні.

“Ми говорили з головою комітету освіти (Верховної Ради, – ред.), що ми зробимо перерозподіл залишків і дозволимо використовувати на наступний рік залишки на те, щоби вуличні вбиральні були доведені до нормального стану, заявив Шкарлет.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак додав:

“Ми через програму “Спроможна школа” через субвенцію профінансували десятки таких проєктів цього року для тих, у кого не було взагалі внутрішніх приміщень. Це і водовідведення, і підключення каналізації, і підключення води, коли це стане можливо для того, щоби зробити туалети всередині.

Але ми маємо зрозуміти, що не тільки є туалети на вулиці, а іноді туалети в приміщенні не дуже відповідають людським санітарним нормам.

Перелік шкіл, які торік обладнали новими туалетами можна знайти тут.

Раніше ми писали, що уряд розподілив 1,4 мільярда гривень субвенції НУШ.

Фото: автор – Andri-Sound.ukr.net, Depositphotos

Всеукраїнський серпневий форум “Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху” проводився за підтримки Фінського проєкту “Навчаємось разом”, що фінансується Міністерством закордонних справ Фінляндії та ЄС.

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Фінляндії. Висловлені тут погляди жодним чином не можуть сприйматися як офіційна думка Європейського Союзу чи Міністерства закордонних справ Фінляндії.


Обговорення