Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

21 Лютого 2018

У Дніпрі звільнили директора через скандал з цькуванням учня

У Дніпрі через скандал з цькуванням учня 5 класу звільнили директора 52-ї школи.

Про повідомили “Подробности”.

Ця дитина навчалась в одному класі її цькували. Керівництво школи вирішило перевести до іншого класу. Там ситуація змінилась, ніби він проявляв агресію до своїх однокласників і як відповідь  вони почали ставитися до нього зверхньо, цькувати“, – розповів начальник відділення зі зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції Дніпра Павло Карманов.

Поки поліція розбирається в ситуації, у міській раді вирішили звільнити директора.

Порушення  це і педагогічної етики, і посадових обов’язків і створення конфліктної ситуації. Там ще потрібно сказати, що психолог не працював“, – пояснив заступник начальника Управління освіти департаменту гуманітарної політики міськради Дніпра Юрій Семчук.

Водночас класна керівниця Галина Бульга, в якої навчався учень, переконана, що скандал розгорівся даремно.

Ці дрібні проблеми вирішуються всі всередині класу. Там нічого не було серйозного, я вважаю. Часто діти один на друга скаржаться, потім миряться“, – переконана вона.

Нагадаємо, за даними дослідження, проведеного ЮНІСЕФ у лютому 2017 року, 67% українських школярів віком від 11 до 17 років стикалися з цькуванням протягом останніх трьох місяців.

Дослідження PISA 2015 показало, що учні, які погано вчаться, частіше потерпають від булінгу, та водночас булінг впливає на рівень навчання.

Читайте також матеріал “Нової української школи” “Як булінг впливає на всіх дітей у класі”.

Фото: pexels.com


Обговорення