Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

31 Серпня 2023

У Харківському метро навчатиметься понад 1 000 дітей

З 1 вересня в Харківському метро навчатиметься понад 1 000 дітей, яких об’єднали в 60 класів. 23 з них – перші класи шкіл.

Про це Українському радіо Харкова розповіла директорка міського департаменту освіти Ольга Деменко, передає “Суспільне”.

Як зазначив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, новий навчальний рік для міста буде переважно віртуальним: лише 3% закладів освіти обрали змішану форму, включаючи уроки в метро. Загалом у метрополітені вчитимуться учні 19 шкіл.

Підготовка до запуску проєкту, за словами посадовця, включала огляд місць для облаштування навчання спільно з поліцією та органами місцевого самоврядування. Враховуючи безпеку пасажирів метрополітену та дітей, а також відповідність вимогам навчання, для облаштування класів обрали п’ять станцій.

“Разом із поліцією на час навчання в метро будуть посилені патрулі”, – зазначив т.в.о. начальника ДСНС у Харківській області Сергій Чабань.

Директорка міського департаменту освіти розповіла, що учні старших класів не прагнуть навчатися в метро, тому більшість дітей це молодша школа, зокрема першачки.

За її словами, з 1 вересня в метрополітені здобуватимуть освіту учні:

  • перших класів;
  • других класів;
  • третіх класів;
  • четвертих класів;
  • двох п’ятих класів;
  • одного шостого класу;
  • одного сьомого класу;
  • одного восьмого класу.

У кожному з них буде по 15-16 дітей, однак не більше 20.

Вчителям під час роботи допомагатимуть спеціально навчені тьютори. Вони прийматимуть учнів, забезпечуватимуть організацію навчання й харчування. Усі заходи відповідатимуть вимогам безпеки та гігієни.

Заняття, за словами Ольги Деменко, розпочнуться вже в понеділок, 4 вересня.

“Два чи три дні буде офлайн-навчання і два чи три – онлайн. Будуть створені тимчасові збірні класи з кількох шкіл, але за дитиною залишиться місце в її школі. Тобто батьки в будь-який час можуть повернутися до свого закладу освіти”, – пояснила посадовиця.

Крім того, згідно з даними голови Харківської ОВА, наразі в місті триває підготовка до нового навчального року 1 603 закладів освіти, до яких зараховані понад 345 тисяч дітей.

“У нас є інформація, що декілька закладів освіти приватної форми власності проводили роботу щодо облаштування укриттів. Цього тижня ми будемо робити перевірки, щоб зрозуміти, чи готові вони працювати офлайн або за змішаною формою навчання”, – сказав Олег Синєгубов.

Раніше ми писали, що школи на прифронтових територіях не працюватимуть офлайн навіть за наявності укриттів.

Титульне фото: korrespondent.net


Обговорення