Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

26 Квітня 2024

У Києві створять групи швидкого психологічного реагування, які виїжджатимуть у заклади освіти

У Києві створять групи швидкої ментальної підтримки, які виїжджатимуть у заклади освіти й надаватимуть психологічну допомогу педагогам, учням і їхнім батькам у зв’язку з надзвичайними ситуаціями (ракетними обстрілами, випадками суїциду, булінгу тощо). Реалізація ініціативи відбудеться в межах проєкту “Ментальна варта”.

Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва та заступник голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень у сфері цифрового розвитку Петро Оленич.

За його словами, під час розробки Київського протоколу, який регламентує діяльність груп швидкого реагування та визначає стандарти надання психологічної допомоги в освітньому середовищі, фахівці врахували міжнародний досвід і найкращі світові практики, а також Київську експертизу реагування під час війни.

У КМДА вважають, що реалізація проєкту дасть змогу:

  • надавати швидку психологічну допомогу учням, їхнім батькам, педагогам та адміністраціям шкіл у кризових ситуаціях;
  • знизити рівень психологічного напруження в дітей, їхніх батьків та освітян;
  • покращити психологічну безпеку всіх учасників освітнього процесу;
  • створити стійкий механізм підтримки в закладах освіти;
  • допомогти дітям впоратися з травмою та відновити емоційний стан.

Як розповів Петро Оленич, у Києві вже провели понад 50 тренінгів серед педагогів і психологів. Під час навчання фахівці обрали та підготували спеціалістів команд швидкого реагування.

За результатами впровадження проєкту “Ментальна варта” також планують створити унікальний ІT-сервіс, який забезпечуватиме максимальну ефективність програми психологічної підтримки.

Знайти корисні ресурси, поради й тренінги щодо життєстійкості освітяни, учні та їхні батьки можуть також на порталі проєкту “Resilience.Help” від ГО “Смарт освіта”.

Раніше ми розповідали, що Українських вчителів запрошують на зустрічі з психологинями Світланою Ройз і Тетяною Ширяєвою для пропрацювання складних випадків у роботі

Титульне фото: freepic.com


Обговорення