Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

8 Грудня 2021

У селах на Одещині в школи й садочки постачали продукти за фіктивними договорами та за завищеними цінами

На Одещині правоохоронці підозрюють посадових осіб у привласненні бюджетних коштів на харчування в закладах освіти.

Про це написано на сайті Національної поліції.

У розкраданні звинувачують голів та бухгалтерів двох сільських рад Ширяївської територіальної громади й кілька місцевих підприємців.

Слідство встановило, що договори на закупівлю й поставку продуктів та інших товарів у садочки і школи були фіктивними та за завищеними цінами. Натомість чиновники самостійно купували харчі на ринках за в рази нижчими цінами, а різницю переводили в готівку й розподіляли між собою. За три роки правопорушники уклали тисячі таких угод на 23 мільйони гривень.

Під час обшуків удома, на роботі та в авто підозрюваних вилучили банківські картки, фіктивні печатки ФОПів, договори, накладні, сесійні рішення та інша документація.

Поліція розслідує справу за ч.3 ст.191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб). Це передбачає обмеження волі на строк від трьох до восьми років.

Раніше ми писали, що школам Полтави закупили мандарини по 74 гривні, а правоохоронці проводили слідчі дії в Управлінні освіти КМДА та кількох районних.

Фото: Національна поліція


Обговорення