Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

14 Серпня 2022

У США діти зібрали для України 15 тисяч доларів, створивши рекордно великий жовто-блакитний прапор

Як повідомляє Reuters, у Чикаго підлітки створили жовто-блакитний прапор-мозаїку й зібрали 15 тисяч доларів для України. 

Жовто-блакитний стяг склали із 5000 коробок пластівців, які надала компанія-виробник сухих сніданків. Розмір українського прапора із коробок становив 34 на 86 футів (1,06 м на 2,6 м), пише видання Chicago.suntimes.

Такий прапор України побив світовий рекорд і увійшов до Книги рекордів Гіннеса. Попередній рекорд мозаїки з пластівців складалася із чотирьох тисяч коробок.

Гігантське зображення українського прапора діти розмістили на підлозі Великого банківського залу Wintrust Financial Corporation. Ініціаторами та виконавцями були підлітки, які є членами організації “Діти Чикаго, об’єднані за Україну”.

“Ми хотіли привернути увагу до України. Тож ми вирішили побити рекорд, маючи на це причини”, – розповідає 15-річний ініціатор Майкл Котчер.

Злакові пластівці передадуть до місцевого продовольчого банку. А донори нададуть орієнтовно 15 тисяч доларів, які діти відправлять на допомогу Україні.

Нагадаємо, учитель із Грузії зібрав $700 000 для українських переселенців.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: Chicago.suntimes


Обговорення