Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

27 Листопада 2023

У закладах освіти на сході України треба відремонтувати й збудувати 3 500 укриттів – МОН

У закладах освіти, що знаходяться в західних областях України, наразі треба відремонтувати й збудувати 700 укриттів. Водночас у регіонах, які знаходяться на сході держави, це число сягає 3 500.

Про це під час форуму “Сьогодні заради майбутнього: освіта у воєнний та післявоєнний час” повідомив заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків, передає “Укрінформ”.

За його словами, відповідні роботи коштуватимуть державі 153 мільярди гривень. Однак у бюджеті України на 2024 рік на ремонт і будівництво сховищ у садочках, школах і університетах передбачили всього 2,5 мільярда.

“Це дуже мало, і тому ми зараз працюємо з міжнародними донорами і партнерами (щодо цього питання ред.)”, – заявив Андрій Сташків.

Посадовець також наголосив, що укриття в закладах освіти України мають стати чимось на кшталт підземних шкіл. А для цього необхідно правильно збудувати й обладнати сховища.

“Мінінфраструктури зараз розробляє типові проєкти укриттів, які будуть передбачати можливість навчання в них. … На жаль, у нас будуть території, де нам необхідно буде їх будувати”, – додав він.

Читайте також: “Щоб навчатися в укриттях, потрібне зонування” – Олена Фіданян”

Титульне фото: Viacheslav Ratynskyi, Reuters


Обговорення