Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

17 Травня 2023

Учні й учениці 8-11 класів можуть подати роботи на конкурс “Антитвір” від “Книжкового Арсеналу”

Тема цьогорічного “Антитвору” – “Відтінки змін”. До участі прийматимуть роботи школярів і школярок 8-11 класів, які пишуть, ілюструють та/або малюють твори, керуючись нестандартними підходами.

Про це організатори повідомляють на сайті “Книжкового Арсеналу”.

Роботи потрібно прикріплювати у гугл-формі.

Дедлайн подачі заявок – 4 червня, 23:59. Після технічного відбору робіт (перевірка на відповідність мови, обсягів тексту, формату зображення) твори будуть опубліковані на сайті.

Текст має бути українською або англійською мовами, до 15 тисяч знаків з пробілами у форматі pdf. Зображення – у форматі jpeg. Можна надсилати лише текст або лише ілюстрацію – або текст та ілюстрацію разом.

Проєкт “Антитвір” має на меті зафіксувати почуття підлітків, які, крім власних внутрішніх криз та шукань, переживають війну.

Ось як пояснює тему “Відтінки змін” команда проєкту: “Зміни — це невід’ємна частина нашого життя. Кожна зміна має свій відтінок, свій колір, свою енергію, яка впливає на наше сприйняття світу. Як мозаїка зі шматочків скла різних відтінків, оповідь про життя у час змін складається з унікальних моментів, побачених очима сотень людей. Із цього опису по крихтах збиратиметься уявлення людей майбутнього про те, як ми жили й відчували”.

Докладніше про тему можна прочитати за посиланням.

В “Антитворі” організатори заохочують обрати незвичну форму, ракурс. Наприклад, можна оповідати від імені предмета, присвятити цілий твір моменту руйнування чи процесу побудови; писати про існуюче чи вигадане у формі роману в повідомленнях, графічного роману або написати й водночас проілюструвати власний твір.

Освітня програма для учасників та учасниць проєкту відбудеться у червні. Вона передбачає серію онлайн-воркшопів від фахівців і фахівчинь з креативного письма, письменників і письменниць, мотиваційну лекцію від партнерів з Великої Британії.

Довідково:

Проєкт фінансує програма грантів міжнародної співпраці Британської Ради за підтримки Літературного фестивалю у Челтнемі.

Читайте також: “До уваги школярів: відкрито прийом заявок на VІ Всеукраїнський конкурс фото- та відеоробіт національного проєкту “Безпечна країна””.

Фото: Освітній проєкт “Відкривай Україну”


Обговорення