Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

12 Квітня 2024

Учителів природничої галузі запрошують стати тренерами з надолуження освітніх втрат для їхніх колег

Учителів і учительок природничої галузі запрошують доєднатися до проєкту “Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат” й стати тренерами / тренерками з подолання освітніх втрат для педагогів хімії, фізики, біології й географії з усієї України. Проведення тренінгів у межах програми оплачуватиметься.

Про це редакції “НУШ” повідомили автори проєкту – ГС “Освіторія”.

Зареєструватися для участі в конкурсному доборі педагоги й педагогині можуть до 21 квітня 2024 року (включно) за посиланням.

Взяти участь у проєкті запрошують учителів і вчительок, які:

  • викладають хімію, фізику, географію чи біологію;
  • мають широке коло спілкування з колегами та зможуть збирати групи по 30 учителів природничої галузі;
  • готові проводити тренінги для вчителів свого регіону з червня по вересень включно.

Організатори звертають увагу, що перевагою буде досвід у проведенні тренінгів, мотивація й інтерес до теми подолання освітніх втрат.

Відбір заявок потенційних учасників і учасниць відбуватиметься в три етапи:

  1. технічний – на основі заповнених анкет;
  2. інтерв’ю з відібраними кандидатами/-ми;
  3. повідомлення результатів (7 травня 2024 року включно).

Педагогів і педагогинь, які пройдуть добір, запросять на навчання в межах проєкту. Воно міститиме:

  • перегляд онлайн-курсу про інструменти для вимірювання та методи надолуження знань в учнів і учениць;
  • офлайн-тренінги в Києві 13-14 травня (проживання та харчування забезпечують організатори);
  • отримання сертифіката з підвищення кваліфікації та можливість проводити тренінги у своїх регіонах (передбачено гонорар за проведення).

Проєкт “Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат” спочатку розробили, щоб надати вчителям знання та інструменти для надолуження знань в учнів у початковій (з читання, письма, математики) і в середній школі (з української мови та літератури, математики). Утім на запит освітян і враховуючи результати дослідження PISA-2022 (які показали, що в українських учнів та учениць є освітні втрати в природничих науках) програму розшили й для вчителів хімії, фізики, біології та географії.

Запрошеними експертами проєкту стануть:

  • Руслан Шаламов – заслужений учитель України, вчитель біології ХНЛ “Обдарованість”, співавтор Державного стандарту початкової й базової середньої освіти;
  • Олександр Козленко – начальник відділу змісту оцінювання навчальних компетентностей УЦОЯО, експерт міжнародної робочої групи PISA-2025 Peripheral Science Expert Group, учасник робочих груп зі створення Державних стандартів основної й профільної школи, Відмінник освіти України.

Раніше ми розповідали, що вчителів української мови та математики запрошують на тренінги для участі в проєкті з надолуження освітніх втрат від ГО “Смарт освіта”.

Титульне фото: ГС “Освіторія”


Обговорення