Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

26 Листопада 2021

Українські школярі здобули 9 медалей на Міжнародній олімпіаді з астрономії та астрофізики

Команда українських школярів виборола на Міжнародній олімпіаді з астрономії та астрофізики 1 золоту, 3 срібних та 5 бронзових медалей.

Про це повідомила наукова співробітниця ІМЗО Оксана Вернидуб, яка супроводжувала українську команду впродовж олімпіади, пише Громадське.

Команда складалася з 9 дітей і всі здобули нагороди. Цього року олімпіаду організовувала Колумбія, але через карантинні обмеження вона відбулась у “гібридному” форматі. Самі учасники працювали у своїх країнах. Українська команда зібралася на базі лабораторії Малої академії наук у Києві. Основне журі працювало в Колумбії, а паралельно з ним роботи перевіряли в Україні.

“Астрономія та астрофізика не настільки давні олімпіади, й за весь час проведення це в нас, здається, 3 золота медаль, срібних приблизно 15 і бронзових ще більше. Цього року такий результат, що 9 учасників і всі – із медалями”, – розповідає науковиця.

Учасники учнівських міжнародних олімпіад мають бути не старше 18 років і учнями середніх шкіл. Але допускається учасники, які цього року випустилася зі школи й уже стали студентами.

Раніше ми писали, що учениця з Києва перемогла в Міжнародному змаганні школярів із нейронаук International Brain Bee, а українська учнівська збірна посіла друге місце на спортивному змаганні ISF World Cool Games.

Фото: fb-сторінка Andrew Simon


Обговорення