Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

25 Травня 2023

Укриття, система охорони поліції, відновлення закладів освіти – урядові пріоритети підготовки до нового навчального року

24 травня відбулася урядова нарада щодо завершення 2022/23 навчального року та підготовки закладів освіти до 2023/24 навчального року.

Про результати обговорення повідомляє Урядовий портал.

Зокрема, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що під час підготовки до наступного навчального року міністерства й ОВА мають зосередитися на п’яти пріоритетних напрямках:

  • безпека,
  • максимум очного навчання там, де це можливо,
  • доступність,
  • відбудова зруйнованого,
  • продовження реформи Нової української школи.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко доповів про створення безпекового середовища в закладах освіти. За словами міністра, МВС спільно з МОН підготували зміни до постанови щодо включення закладів освіти всіх форм власності до системи охорони поліції. Ідеться, зокрема, про обладнання закладів освіти камерами спостереження, пультами охорони тощо. Крім того, паспорт безпеки буде поширено на всі заклади в Україні.

За словами міністра освіти і науки Оксена Лісового, майже 75% шкіл наразі забезпечені укриттями. Як повідомив міністр, в очному форматі зараз працює 36% шкіл, 29% – у режимі онлайн, 35% – у змішаному.

Денис Шмигаль наголосив на необхідності створення надійних споруд цивільного захисту безпосередньо при кожному закладі освіти, не покладаючись на наявність укриттів поблизу. “Уряд уже спрямував до місцевих бюджетів субвенцію в 1,5 млрд грн на облаштування безпечних умов у школах. Важливо простежити за ефективним використанням коштів. Наявність споруд цивільного захисту дозволить нам відновити очне навчання та досягнути кращої якості освітнього процесу“, – відзначив він.

Учасники наради порушили питання відновлення пошкоджених і зруйнованих закладів освіти, забезпечення усіх закладів підручниками, технікою, автобусами.

За підсумками наради Прем’єр-міністр дав завдання МОН, Мінінфраструктури та Агентству з питань відновлення розробити й затвердити єдині параметри щодо облаштування сховищ у всіх закладах освіти та провести ревізію наявних укриттів.

Читайте також: “1,5 млрд гривень на облаштування укриттів та ще 1 млрд на шкільні автобуси: уряд погодив розподіл субвенції”.

Фото: Урядовий портал


Обговорення