Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Липня 2022

Випускниця з Харківщини отримувала золоту медаль у касці та бронежилеті

Аби отримати золоту медаль, випускниця Харківської спеціалізованої школи №62 Дар’я Багінська прийшла в школу в касці та бронежилеті, оскільки Пʼятихатки піддаються обстрілам росіян від початку масштабного вторгнення.

Про це пише Суспільне.

Золоту медаль випускниці вручив директор школи Олександр Гряник. Він розповів, що сімʼя Дар’ї живе в селищі Лісне, яке теж перебуває під обстрілами з боку окупантів, а її батько служить.

“Селище Лісне – це практично сіра зона, поряд з нашим мікрорайоном П’ятихатки. Вони їхали туди з мамою й батьком та на хвилинку заскочили до нас”, – розповів директор.

Він додав, що атестат мати отримувала у ліцеї №4 тиждень тому – там зберігаються документи, оскільки школа №62 прямо на лінії вогню. Проте дівчина захотіла особисто отримати медаль.

“Вона зателефонувала, а я думаю: ну раз така справа, не просто ж десь в коридорі вручати? Тому ми на вході будівлі початкової школи. Десяти хвилин мені вистачило, щоби вдягти вишиванку, має ж бути хоч якась урочистість”, – зазначив Олександр Гряник.

Випускниця з Харківщини отримувала золоту медаль у касці та бронежилеті Випускниця з Харківщини отримувала золоту медаль у касці та бронежилеті

Крім Дар’ї, золоті медалі в цьому випуску отримали ще двоє учнів цієї школи, а один випускник став срібним медалістом. Ці діти виїхали з Харкова, тож медалі чекають на них.

Нагадаємо, харківські випускники станцювали вальс серед руїн своєї школи.

Також чернігівські випускники зробили фотосесію серед руїн міста.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: Людмила Гряник


Обговорення