Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

31 Серпня 2022

Як відзавтра навчатимуться школи Одещини

509 зі 747 шкіл Одеської області мають найпростіші укриття.

Про це розповів директор Департаменту освіти і науки Одеської обласної військової адміністрації Олександр Лончак в інтерв’ю Суспільному.

Він зазначив, що з 509 шкіл, які мають укриття, 326 уже визначились щодо освітнього процесу: 59 обрали повністю очний формат навчання, а 267 – змішаний.

“Ми пропонуємо різні варіанти: очне навчання та, якщо укриття розраховане на меншу кількість учнів, ніж є в школі, тоді поєднання очного та дистанційного формату. Основні предмети – математика, українська мова та література, історія – вивчатимуться офлайн, а інші дистанційно. Вивчаємо можливість введення в окремих школах двох-трьох змін”, – розповів чиновник.

У закладах, які не мають укриттів, навчання буде в дистанційному форматі. Або ж батьки можуть обрати іншу школу з укриттям неподалік, до якої буде організоване підвезення.

За кожною школою, яка навчатиметься очно, закріплять представника ДСНС, який буде організовувати евакуацію дітей під час сигналу повітряної тривоги.

Нагадаємо, станом на 30 серпня 51% закладів освіти України готові до навчального року за безпековими показниками. У них навчаються 48% здобувачів освіти.

Рівненські школи розпочнуть навчальний рік дистанційно, хоч раніше й було заявлено про очний формат.

138 тисяч зі 180 тисяч київських школярів почнуть навчання офлайн із 1 вересня. Також 95% шкіл Києва готуються працювати в змішаному форматі, поєднуючи дистанційний і очний формати.

У Київській області 86% закладів освіти розпочнуть роботу в очному або змішаному (онлайн + офлайн) форматі, а 14% – виключно дистанційно.

22 школи Чернігова готові розпочати очне навчання. В них навчатимуться приблизно 10 500 учнів у 339 класах.

615 шкіл Львівщини розпочнуть очне навчання, там навчаються 55% від усіх учнів області.

Слава Україні!

Героям слава!

Переможемо!

Фото: автор – AndrewLozovyi, Depositphotos


Обговорення