Напишіть нам

Всі проєкти

Всі теми

5 Листопада 2023

Європейський Союз передав Україні 371 шкільний автобус

Європейський Союз передав громадам в Україні 371 шкільний автобус. Церемонія їх вручення відбулася 4 листопада, під час візиту Президентки Європейської Комісії Урсули фон дер Ляєн до Києва.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

За даними МОН, наразі понад 330 тисяч дітей в Україні потребують підвезення до школи. Для цього нині не вистачає близько 2 100 автобусів. Для вирішення питання в поточному році з державного бюджету України виділили 1 мільярд гривень субвенції. Завдяки цим коштам і співфінансуванню громад до кінця року мають закупити 546 машин. Зокрема, 364 з них уже доставлені до закладів освіти.

У межах кампанії солідарності “Шкільні автобуси для України” Європейська Комісія закупила 100 автобусів загальною вартістю близько 14 мільйонів євро. Крім того, державні та приватні організації в країнах-членах ЄС надали ще 271 автобус (серед них є й інклюзивні) через Механізм цивільного захисту, яким керує Європейська Комісія.

У МОН зазначили, що нові автобуси розподілять між громадами шести областей України:

  • Київської,
  • Сумської,
  • Миколаївської,
  • Дніпропетровської,
  • Львівської,
  • Чернігівської.

“Ця жорстока війна позбавила тисячі українських дітей їхнього дитинства. Але вона не позбавить їх світлого та щасливого майбутнього, на яке вони заслуговують. Ось чому я щаслива, що ми можемо допомогти безпечно возити українських дітей до шкіл”, – сказала Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Раніше ми розповідали, що за кошти державної субвенції громади придбали 249 шкільних автобусів.

Титульне фото: Офіс першої леді Олени Зеленської


Обговорення